Managed hosting door True

Softwarepiraterij Nederland blijft gelijk

 

Dertig procent van de software die in 2005 in Nederland op pc's is geïnstalleerd, is illegaal. Dit is hetzelfde percentage als het jaar ervoor. Dit blijkt uit onderzoek van IDC, uitgevoerd in opdracht van de Business Software Alliance (BSA).

De Nederlandse software-industrie leed vorig jaar door de piraterij een omzetverlies van ruim 500 miljoen euro. Het omzetverlies door softwarepiraterij is afgenomen van 628 miljoen dollar in 2004 naar 596 miljoen dollar in 2005. Wereldwijd bleef het percentage illegale software gelijk: 35 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1495903). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Het begint wel heel erg te vervelen ondertussen die berekeningen over softwarepirateij.

De berekeningen van het bedrag wat de software producenten aan inkomsten zogenaamd mislopen zijn altijd gebaseerd op het geschatte aantal illegale kopieen.

Het overgrote deel van deze illegale kopieen zullen hoe dan ook nooit worden vervangen door legale versie.
Hoeveel "piraten" zullen ooit een legale versie van b.v. Adobe Photoshop aanschaffen ? Maar zeer weinig. De professionele gebruikers schaffen het toch wel aan (de meerderheid) en de rest gebruikt het vaak alleen maar omdat het zo hoort (goh, heb jij niet eens Photoshop ?) terwijl ze misschien 1 % van de mogelijkheden gebruiken en hun kennis nihil is.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×