FBI geeft Microsoft-werknemers onderscheiding

Dit artikel delen:

De FBI heeft negen medewerkers van Microsoft onderscheiden voor hun 'uitzonderlijke dienstverlening voor de publieke zaak'. De negen medewerkers wisten de hackers achter de Mytob/Zotob-worm te traceren en gaven de informatie door aan de FBI. Hierdoor kon de dienst de drie hackers snel laten arresteren.

De FBI begon in 2005 met een onderzoek naar de hackers die achter de Zoton-aanvallen zaten. De Mytob/Zotob-worm maakte gebruik van een e-mailbijlage om zichzelf naar de Windows SYSTEM32-folder te kopiëren. Vanuit deze folder zorgde de worm ervoor dat de gebruiker niet naar bepaalde websites kon surfen, voornamelijk de websites van antivirusbedrijven.

Volgens de FBI infecteerde de Zotob-worm meer dan 100 Amerikaanse bedrijven, waarvan de aanval op CNN het bekendste is. CNN was bezig met een live-uitzending toen het werd aangevallen. Journalisten konden live opnames maken van hun computersysteem toen die continu bleef rebooten.

Drie personen werd gearresteerd; Farid Essebar en Achraf Bahloul in Marokko, en Atilla Ekici in Turkije. Essebar (19) werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Bahloul gaat voor een jaar de gevangenis is. Turkije moet nog beginnen met de rechtszaak tegen Ekici.

Volgens James E. Finch, Assistant-Director bij de FBI, is de arrestatie van de Mytob/Zotob-hackers een goed voorbeeld van hoe bedrijven en overheidsinstanties in de huidige tijd van globalisatie samen moeten werken om computercriminaliteit te bestrijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-27T09:51:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.