Nederlands MKB is slecht beveiligd

Dit artikel delen:

Middelgrote en kleine bedrijven in Nederland hebben hun ict-beveiliging niet goed op orde. Dit blijkt uit de Digibarometer, een onderzoek onder 5000 ondernemingen. De resultaten zijn gepresenteerd door staatssecretaris Frank Heemskerk van EZ.

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken presenteerde de resultaten van de Digibarometer op de Safer Internet Day 2008. Die bijeenkomst is georganiseerd door Digibewust om meer aandacht te schenken aan veilig gedrag op internet. Dit is niet alleen gericht op de eindgebruiker, de consument, maar ook op het mkb.

Maar liefst 60 procent van de middelgrote en kleine ondernemingen in Nederland heeft wel eens last ondervonden van digitale problemen. Dit omvat besmetting van pc's door virus, diefstal of verlies van laptops en storingen in de ict-infrastructuur, zoals de internetverbinding. Toch denkt 80 procent van de ondervraagde 5000 bedrijven dat hun ict-beveiliging in orde is.

Dat lijkt echter een misvatting te zijn. Zo heeft maar de helft van de bedrijven de wat geavanceerdere beveiligingsvormen, zoals verschillende niveaus voor databeveiliging en een officieel beleid voor wisselende en krachtige wachtwoorden. Slechts 30 procent heeft regels voor het openen van attachments bij e-mails. Dit betreft dan nog de regels en niet eens de technische beveiligingsmaatregelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-13T10:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.