Commissie V&W hoort deskundigen over OV-chipkaart

Dit artikel delen:

De vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat onderzoekt vandaag de voortgang van het aanvalsplan OV-chipkaart, waarin afspraken zijn vastgelegd die moeten leiden tot het verantwoord invoeren van de OV-chipkaart. Niet alle betrokken partijen hebben het aanvalsplan ondertekend.

Vanmiddag vergadert de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over de voortgang en haalbaarheid van het aanvalsplan OV-chipkaart. In dit aanvalsplan zijn voorwaarden opgesteld voor het verantwoord invoeren van de OV-chipkaart, die door beveiligingsproblemen wordt achtervolgd. Ook bevat het aanvalsplan stappen die tot die verantwoorde invoering moeten leiden.

Connexxion wacht af

Niet alle betrokken partijen hebben dit aanvalsplan ondertekend, waaronder Connexxion, Arriva en Veolia. Een woordvoerder van Connexxion: "Wij willen eerst weten wat de financiële consequenties van het plan zijn."

Beveilingsexperts

Vertegenwoordigers van chipfabrikant NXP, Trans Link Systems (TLS) en onderzoeksinstituut TNO spreken tijdens het eerste uur van het rondetafelgesprek met beveiligingsdeskundigen Melanie Rieback (Vrije Universiteit Amsterdam), Wouter Teepe (Radboud Universiteit), Roel Verdult (Radboud Universiteit) en Rop Gonggrijp. Tijdens het tweede uur van het rondetafelgesprek komen de vervoerders aan het woord. Het rondetafelgesprek is live te volgen tussen 13:00 en 15:00.

TNO onderzoekt beveiliging opnieuw

Maandag 10 maart vroeg TLS aan TNO om de beveiling van het OV-chipkaartsysteem opnieuw te onderzoeken, naar aanleiding van een paper die Karsten Nohl, een van de twee ‘hackers' van de OV-chipkaart die zelfde dag op zijn website publiceerde.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-12T11:37:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.