Windows 2000 minst vatbaar voor malware

Dit artikel delen:

Windows 2000 is het minst kwetsbaar voor kwaadaardige software. Daarmee verslaat het Windows Vista. Microsoft is het niet eens met deze beweringen. Het bedrijf zegt dat Windows Vista het veiligst is.

Windows Vista is kwetsbaarder voor malware dan Windows 2000. Volgens PC Tools Software, maker van beveiligingssoftware is op computers met Windows Vista 37 procent minder kwaadaardige software aangetroffen dan op computers met Windows XP, maar het besturingsprogramma is nog altijd niet veilig genoeg. Dat schrijft InformationWeek.

PC Tools gebruikte voor het onderzoek data van 1,4 miljoen computers die het product ThreatFire gebruiken. De leverancier vond per duizend computers met het besturingssysteem Vista 639 soorten malware. Per duizend computers met Windows 2000 vond PC Tools 586 soorten malware. Computers met Windows XP bevatten de meeste malware. Op 1000 computers met het besturingssysteem werden 1021 soorten malware aangetroffen.

Andere resultaten

Microsoft laat in een schriftelijke verklaring aan InformationWeek weten dat het bedrijf andere resultaten heeft uit eigen onderzoek. De softwaregigant haalt de data uit het zogeheten malicious software removal tool (msrt) die in december 2007 op 400 miljoen machines draaide. Deze tool vond in de periode juni 2007 tot januari 2008 op 2,8 procent van de computers met Windows Vista malware. Bij computers met het besturingssysteem Windows XP was dit percentage 7,2 procent. En vijf procent van de systemen met Windows 2000 waren besmet met kwaadaardige software. Bij deze Windows 2000 - machines gaat het zowel om pc's als servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zoals altijd, ms's eigen tools en ms's eigen onderzoeken, bestaan er eigenlijk wel onafhankelijke onderzoeken?

Simpel, uit ervaring van msdos 3.0 tot Windows XP heeft het er altijd belabberd uitgezien met de security m.b.t. malware.

Ik geloof zelfs, na alle berichten in de internationale pers, dat Vista beter is. Alleen dat draait te traag op hardware die vandaag de dag nog zeer aktueel is en ik heb geen behoefte aan investeringen alleen om Vista te draaien. Misschien over een paar jaar . . .

Dat 2000 beter zou zijn als Vista ligt waarschaijnlijk aan de manier waarop onderzocht is, veel zal het echter niet uitmaken mswindows blijft mswindows.

Per duizend computers met Windows XP vond PC Tools 586 soorten malware

Ik neem aan dat dit Windows 2000 moet zijn, anders klopt er van het artikel niets.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-13T09:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.