McAfee: Kredietcrisis is beveiligingsrisico

Dit artikel delen:

Ict’ers verwachten dat de kredietcrisis een toenemend aantal werknemers in de verleiding brengt om hun toegangsrechten te misbruiken om bedrijfsinformatie te stelen. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf McAfee.

Achtenzestig procent van de ict'ers ziet diefstal van concurrentiegevoelige bedrijfsgegevens door (ex-)werknemers als het grootste beveiligingsrisico binnen hun organisatie. Daarbij kan het niet alleen gaan om ontslagen medewerkers, maar ook om medewerkers die door de economische recessie in financiële problemen zijn gekomen. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsleverancier McAfee.

De respondenten denken dat datadiefstal van binnenuit een groter gevaar vormt dan beveiligingsproblemen als gevolg van patch-achterstanden (geschatte kans van 51 procent), cyberterrorisme (38 procent) en industriële spionage (36 procent).

Intel-medewerker stal processor-ontwerpen

Om dit gevaar te illustreren noemt McAfee het geval van een voormalige Intelwerknemer die in juni 2008 gedetailleerde tekeningen van toekomstige processorontwerpen van het bedrijfsnetwerk kopieerde. De ontwerpen hadden een geschatte waarde van enkele miljarden euro's. Op het moment van de download was de dief al in dienst getreden bij concurrent AMD. Deze chipfabrikant zegt overigens geen gebruik te zullen maken van de gestolen informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-29T11:42:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.