BSA vindt illegale software bij Belgische bedrijven

Dit artikel delen:

Softwarefabrikanten (leden van de Business Software Alliance) treffen voor meer dan 700.000 euro minnelijke schikkingen na vondst van illegale software bij Belgische bedrijven.

De Business Software Alliance (BSA), de internationale beroepsorganisatie van softwarebedrijven, heeft een aantal gerechtelijke acties in België ondernomen tegen bedrijven die software gebruiken zonder geldige licentie. Bij de laatste tien gerechtelijke acties werden meer dan 850 illegale kopieën van software van BSA-leden in beslag genomen.
 
De betrapte bedrijven betaalden samen ruim 700.000 euro aan vergoedingen (schadevergoeding en aanschaf licenties). De schadevergoeding die betaald werd door de bedrijven komt overeen met ongeveer twee maal de kostprijs van de originele software.
 
Alle gerechtelijke acties, de zogenaamde 'raids', die in België door de BSA worden uitgevoerd, vinden plaats na een beslissing van een Belgische rechter. Die beslist of er een inval mag worden gedaan. Hierbij zijn een gerechtelijk expert, een gerechtsdeurwaarder, politie en eventueel vertegenwoordigers van de betrokken softwareuitgevers aanwezig. Alle rechtszaken zijn het gevolg van tips die de BSA bereiken via de leden, werknemers en distributeurs in alle sectoren en regios of via de website (www.bsa.org).
 
Volgens de laatste gegevens inzake softwarepiraterij is bijna een op de drie gebruikte softwareprogramma's (31 procent) in België illegaal.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-28T13:12:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.