Bedrijven richten stichting Rfid Nederland op

Dit artikel delen:

Accenture, HP, KPN, Philips, Rabobank, SAP en Schuitema hebben het initiatief genomen tot oprichting van de stichting Rfid Nederland. Deze wil de ontwikkeling van radio frequentie identificatie (rfid) -toepassingen stimuleren en Nederland daarmee een voortrekkersrol te geven op dit gebied.

Het toepassen van rfid-chips, die via radiosignalen automatische identificatie mogelijk maken, heeft verstrekkende gevolgen voor zowel consumenten als het bedrijfsleven. De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) participeert in de stichting met onderzoek naar toepassingsmogelijkheden en methoden om de opgedane kennis te borgen. Inmiddels hebben ook andere grote bedrijven te kennen gegeven lid te willen worden van dit platform om het initiatief verder te ontwikkelen en draagvlak te geven.
 
Prof. dr. Cor Molenaar, buitengewoon hoogleraar e-marketing aan de EUR, is voorzitter van de stichting Rfid Nederland. Henny Hurkens, tot voor kort marketing directeur SAP Nederland, gaat als directeur de operationele taken behartigen.
 
Het primaire doel van de stichting is het stimuleren van toepassingsmogelijkheden van rfid-chips voor zowel gebruikers als aanbieders, kennis te bundelen en toegankelijk te maken en toe te zien op een verantwoord gebruik van rfid-chips. Hierbij wordt onder andere gedacht aan de bescherming van persoonlijke gegevens en de persoonlijke levenssfeer, alsmede aan voorwaarden en regels voor opslag
en toegankelijkheid van deze en andere rfid-gegevens.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-10T11:12:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.