BSA gaat Noord Brabant aan de tand voelen

Dit artikel delen:

De Business Software Alliance (BSA) gaat met haar nieuwe 'Softwarecheck'-campagne vanaf 5 juli bedrijven in en rond Den Bosch bezoeken. Ze willwn bwdrijven informeren over softwaremanagement en kijken of alle gebruikte programmatuur wel legaal is. Deze week is de BSA actief in Amsterdam Zuid/Oost.


In Amsterdam Zuid/Oost is de BSA zichtbaar aanwezig: een grote rode BSA ballon hangt boven het bedrijventerrein en een billboard laat duidelijk
weten aan de bedrijven dat de BSA op bezoek is. "De bedrijven reageren positief op onze aanpak", zegt Mirjam van Avezaath, woordvoerster van de BSA. "Bij de bezoeken aan bedrijven spreken we met het verantwoordelijke management over hun software beheer. Deze bedrijven waarderen onze informatie en geven aan dat ze onze tips ter harte nemen."

Een aantal bedrijven heeft zelfs spontaan aan de BSA laten weten dat de
campagne hen heeft geïnspireerd hun softwaremanagement onder handen te nemen. De komende weken zal de BSA haar activiteiten in Amsterdam blijven voortzetten.

Volgende week worden ook de nieuwste cijfers gepresenteerd ten aanzien van software piraterij wereldwijd, uitgevoerd door IDC, een internationaal
erkend marktonderzoek bureau. Van Avezaath: "Het moment om te kijken hoe we er in Nederland voor staan qua illegaal software gebruik in verhouding met andere landen in Europa en daarbuiten." 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ik vraag mij hierbij altijd af hoelang het gaat duren voordat "stichting Brein" huiszoekingen gaat doen naar illegaal gecopieerde muziek cd's. Of wanneer de politie bij iedereen gaat vragen of ze nog gestolen waar in huis hebben.
Advies geven is handig, intimideren is iets heel anders.....en dat zie ik gebeuren met de BSA.
Begrijp me goed, ik keur illegaal software gebruik absoluut niet goed. Maar de manier waarop de BSA al jaren bedrijven lastigvalt, bevalt mij voor geen meter.
Een brief waarin een bedrijf gesommeerd wordt alle gebruikte software bekend te maken en waarin direct al met juridische stappen gedreigd wordt als je dit niet doet, ruikt niet naar eerlijk zakendoen, maar naar intimidatie.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-01T10:56:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.