HP schrapt merknaam 3Com en ProCurve

Producten worden verkocht onder HP Networking

Dit artikel delen:

Ict-leverancier HP gaat zijn netwerkproducten verkopen onder de naam HP Networking. In dit portfolio komen de producten van HP ProCurve, het overgenomen 3Com en TippingPoint. De namen HP ProCurve en 3Com verdwijnen. HP Networking start hiermee een offensief tegen rivaal Cisco.

3Com, dat door HP voor 2,7 miljard dollar is overgenomen, wordt onderdeel van de HP Networking groep. Daaronder vallen ook de producten van HP ProCurve. David Donatelli, verantwoordelijk voor HP's divisie Enterprise Servers, Storage en Networking, presenteerde de nieuwe HP Networking groep als een concurrent van Cisco. Het komt erop neer dat HP de hele netwerkbusiness gaat veranderen, aldus Donatelli. Volgens hem gaat HP Networking voor open standaarden en concurrerende prijzen. Zonder de naam Cisco te noemen zei hij dat de concurrentie 'langzaam innoveert' en 'hoge prijzen vraagt'. 

HP Networking wordt geleid door Marius Haas. Alle producten van 3Com blijven bestaan en vallen nu onder deze groep. HP Networking maakt onderdeel uit van HP's converged infrastructuur strategie.

Miljoenenbonus

De producten van ProCurve- en 3Com vallen voortaan onder vier categorieen, vanaf de HP A-series tot de HP S-series. ProCurve valt bijvoorbeeld onder de E-series. Deze producten zijn geschikt voor onder andere de beveiliging van bijkantoren of inzetbaar voor grootschalige bedrijfsnetwerken. TippingPoint wordt onderdeel van HP Secure Advantage, HP's data security-portfolio. HP verkoopt ook spraakoplossingen van 3Com. Storage-netwerkoplossingen worden in samenwerking met andere leveranciers geleverd.

HP wilde verder niets kwijt over de toekomstige rol van het 3Com-management, zoals ceo Robert Mao en coo Ron Sege. Zij krijgen een miljoenenbonus nu ze de netwerkleverancier hebben verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat een toch wel legendarisch merk als 3Com van de markt gaat verdwijnen.

Heb laatst nog als consument een 3Com Gigabit Switch gekocht en ben uiterst te spreken hierover:

Ik ga er vanuit dat het uiterlijk ook gaat veranderen want de huisstijl van 3Com is wel totaal anders dan die van HP Procurve.

En hoe zit het met de H3C producten? Wordt dit ook allemaal HP of blijft dit een apart onderdeel?

Alleen nog meer redenen om geen apperatuur met HP letters te kopen.

Wat een onzinnige reactie hierboven... weer 3 minuten van je leven weggegooid...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-21T15:09:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.