Stichting Spamvrij door geldgebrek ter ziele

Dit artikel delen:

De Stichting Spamvrij, de autoriteit op het gebied van Nederlandse spam, is wegens gebrek aan baten opgeheven. De activiteiten gaan echter gewoon door, zo laten de initiatiefnemers in een reactie weten.

De stichting werd vorig jaar april opgericht toen de hosting provider de website spamvrij.nl na dreigementen uit de lucht had gehaald. Tegelijkertijd werd het takenpakket verbreed. Providers en bedrijven die hun anti-spambeleid wilden verbeteren deden een beroep op de stichting.

De tijd die moest worden besteed aan het voorlichten en assisteren van derden nam echter aanzienlijk toe. Dat leverde volgens de stichting een onhoudbare situatie op. Bovendien gingen die werkzaamheden ten koste van het analyseren van spam en het traceren van spammers.

De stichting Spamvrij.nl heeft geprobeerd financiële steun te vinden om haar werk voort te zetten. De genereuze donaties van BIT en Xs4all waren echter niet toereikend. Daarmee is de stichting aan haar eigen succes ten onder gegaan, zo schrijven de initiatiefnemers in een reactie.

De noodzaak van het werk is echter niet verdwenen, zo stelt Spamvrij. Om de verworven kennis te behouden blijft het project Spamvrij voortbestaan. De organisatie gaat zich nu voornamelijk richten op onderzoek en analyse van de door Nederlandse organisaties verzonden spam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-11T11:53:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.