Amerikaanse pc-gebruikers onwetend over beveiliging

Dit artikel delen:

Uit een onlangs gehouden onderzoek blijkt dat Amerikanen zich, waar het om hun computer gaat, veiliger voelen dan ze werkelijk zijn.

Het onderzoek, dat werd gehouden door de National Cyber Security Alliance (te vergelijken met ons eigen Surf op Safe) liet zien dat 77 procent van de ondervraagden dacht dat hun computer goed beveiligd was. Nadere inspectie van de pc's wees echter uit dat er bij 80% spy- en ad-ware draaide en dat bijna 60% weleens getroffen was door een virus. Dit laatste ondanks het feit dat 85% wél anti-virussoftware geïnstalleerd had. Dat líjkt een contradictio in terminis, ware het niet dat het merendeel daarvan al minstens een week lang geen nieuwe virus-dat-files gedownload had. En ja, dan wil 't rap gaan hè, in virusland. Nog meer alarmerende cijfers? Bijna 70% had geen firewall en 38% van mensen met een draadloos netwerk versleutelden hun gegevens niet.

 

 

Eén maar: het aantal deelnemers aan dit onderzoek was érg klein (329 mensen), dus de vraag is natuurlijk hoe representatief de uitkomsten zijn.


 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-25T12:12:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.