Clearswift komt in handen van investeerder

Dit artikel delen:

Investeerder Lyceum Capital krijgt voor een bedrag van ruim 23 miljoen euro een meerderheidsbelang in web- en e-mailbeveiliger Clearswift. Dit van oorsprong Britse softwarehuis heeft ook een vestiging in Nederland. Voor Lyceum Capital is het de derde investering in een ict-bedrijf in 2011.

Eerder dit jaar investeerde Lyceum Capital ongeveer 35 miljoen euro in managed it-serviceprovider Adapt en ongeveer 58 miljoen euro in 'erp als dienst'-leverancier Access. Met de investering gaat Clearswift zich meer toeleggen op de beveiliging van content, door het verbreden van het aanbod van securitysoftware en de ontwikkeling van nieuwe technische mogelijkheden. Hiermee wil Clearswift meer grip krijgen op verschillende verticale segmenten om daarmee de wereldwijde reikwijdte te vergroten.

Clearswift bestaat inmiddels dertig jaar en heeft ongeveer 17.000 klanten in vijftig landen. Er werken 170 mensen bij het bedrijf, waarvan tweederde in het hoofdkantoor in het Engelse Reading. Naast Nederland heeft het beveiligingsbedrijf ook kantoren in Duitsland, Spanje, Japan, de Verenigde Staten en Australië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-29T14:53:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.