Producent beveiligt Scada-systeem met Norman

Dit artikel delen:

Ict-beveiligingsleverancier Norman levert zijn pakket Norman Scada-Protection aan Kongsberg Maritime in Noorwegen. Kongsberg zal het pakket gebruiken bij de productie van maritieme systemen voor dynamische positionering en navigatie, marineautomatisering, vrachtmanagement en level sensors, maritieme training simulatoren en positie-referentiesystemen. Norman heeft Scada-Protection ontwikkeld als verdediging tegen dreigingen als Stuxnet.

Als verdediging tegen dreigingen als Stuxnet heeft Norman Scada-Protection ontwikkeld ter bescherming tegen cyberaanvallen van malware, zoals trojans, wormen en virussen die de processen van nutsbedrijven en industriële organisaties kunnen verstoren.

Scada (Supervisory Control and Data Acquisition) beschrijft geautomatiseerde industriële controlesystemen (ICS) die de industriële en infrastructurele processen bewaken en controleren. Scada-systemen zijn te vinden in industriële productieomgevingen, openbaarvervoersystemen, energiebedrijven en -distributie, in de olie-en gasindustrie en in maritieme omgevingen.

Netwerkperimeter

Norman Scada-Protection wordt geïnstalleerd op de netwerkperimeter en voorkomt dat ICS-systemen besmet raken met kwaadaardige code en die overgedragen via het netwerk. De ICS-computers zijn daarnaast beschermd tegen onbeveiligde draagbare opslagmedia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Anti-virus gebruiken om je SCADA-systeem te beveiligen is als een duur hek om je huis plaatsen omdat je geen slot op de achterdeur hebt. En straks laat iemand het hek open staan en loopt die hacker alsnog door de achterdeur naar binnen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-12T11:58:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.