McAfee komt met nieuwe securitystrategie

Dit artikel delen:

Securityleverancier McAfee, dochteronderneming van chipproducent Intel, komt met een nieuwe strategie voor zakelijke beveiliging op basis van Security Connected. Dit is een raamwerk waarin beveiligingsproducten en -diensten met elkaar samenwerken om bedrijven beter te beschermen tegen nieuwe vormen van aanvallen. McAfee gaat hierbij zijn bestaande beveiligingsportfolio uitbreiden via strategische acquisities, ontwikkelprojecten en partnerschappen.

Het doel van de nieuwe strategie is om beter geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die mobiele apparaten, endpoints, servers en het netwerk beschermen. Dit gebeurt via een architectuur die uitgebreid kan worden met nieuwe producten en oplossingen.

Flame en Shamoon

Organisaties die meerdere, afzonderlijke beveiligingstechnologieën gebruiken, lopen grote kans op gaten in de beveiliging die kunnen leiden tot kwetsbaarheden en mogelijke aanvallen. Het afgelopen jaar hebben aanvallen zoals Flame en Shamoon kwetsbaarheden blootgelegd in deze aanpak op basis van losse producten. Daarnaast zijn de bedrijfsoperaties de belangrijkste dagelijkse kostenposten voor organisaties, waaronder het beheer van verschillende beveiligingsmiddelen, het onderhouden van de veelvoud aan beleidsregels en continue updates. Security Connected biedt bedrijven meer efficiency, voorspelbaarheid en up-to-date informatie over de beveiliging en dreigingen, op basis waarvan concrete acties ondernomen kunnen worden.

‘De veranderingen waar bedrijven nu mee te maken hebben, vereisen dat afscheid wordt genomen van het simpelweg beveiligen van individuele componenten en de overstap naar een aanpak waarin een beter inzicht in de beveiliging van de bedrijfsomgeving als geheel centraal staat’, zegt Chris Christiansen, program vice president bij de Security Products en Services Group van IDC. ‘Bedrijven zijn op zoek naar geïntegreerde beveiligingsoplossingen met ingebouwde intelligentie en beleidsregels.’

Verouderde manier van denken

‘Beveiliging heeft zich ontwikkeld tot een onderwerp voor de boardroom’, zegt Wim van Campen, vice president Noord-Europa bij McAfee. ‘Uit recent onderzoek is gebleken dat veel bedrijven niet weten welke risico’s ze lopen. Maar er staat veel op het spel en bedrijven hebben een nieuw beveiligingsmodel nodig dat hen heldere informatie en een compleet overzicht van hun hele it-infrastructuur biedt. De huidige industrie is nog altijd gebaseerd op een verouderde manier van denken die de vereisten van de toekomst niet zal ondersteunen. We moeten overstappen op een aanpak die realtime inzicht biedt in de actuele beveiligingsstatus en die ons in staat stelt om ook direct te reageren.’

Het McAfee Security Connected Framework brengt het netwerk en de daarop aangesloten endpoints samen via een flexibel raamwerk en gecentraliseerd beheer. Het is geïntegreerd met Global Threat Intelligence dat inzicht biedt in alle actuele dreigingen. McAfee Security Connected is gebaseerd op de principes van geïntegreerde oplossingen, ingebouwde intelligentie en geavanceerde beheermogelijkheden, via een uitbreidbare architectuur voor partners.

McAfee Security Innovation Alliance

McAfee heeft zijn systemen opengesteld voor derden. Er bestaat inmiddels een netwerk van ruim honderdvijftig partners die integreren met het McAfee Security Connected Framework. De McAfee Security Innovation Alliance is een programma waarmee bedrijven hun oplossingen kunnen blijven ontwikkelen, om in te spelen op veranderende behoeften. Dit tegen minimale kosten en met zo min mogelijk systeemonderbrekingen.

Het partnerecosysteem breidt de beveiligings- en compliance-infrastructuur van McAfee uit naar alle terreinen die belangrijk zijn voor bedrijven; van applicatiebeveiliging tot energiebeheer. McAfee en zijn partners werken samen met bedrijven om oplossingen te ontwikkelen die voorzien in de behoeften van vandaag en morgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-22T10:27:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.