McAfee leert schoolkinderen over online veiligheid

Dit artikel delen:

Kinderen maken zich soms onbewust kwetsbaar doordat zij zich blootstellen aan de risico’s en gevaren van internet. Om ze voor te lichten over deze risico’s en om ze te helpen veilig online te gaan, brengen medewerkers van McAfee op 16 mei diverse scholen in het hele land een bezoek om de kinderen wegwijs te maken in de pro's en contra's van internet. Die dag is het McAfee Global Community Service Day, een dag waarop personeel van McAfee eropuit trekt om over de hele wereld mensen te helpen.

In Nederland staat dit jaar cybereducatie aan kinderen centraal. 'Voor kinderen, ouders én leerkrachten is het belangrijk dat de gevaren van het web ver buiten de deur blijven, maar dat kan alleen als de kinderen weten wát die gevaren zijn', zegt Gert-Jan Schenk, EMEA president van McAfee. 'Op 16 mei gaan onze medewerkers op bezoek bij scholen om in de klas te vertellen waar je op moet letten, wat je allemaal wel en vooral niet moet doen als je online bent en welke tools je daarbij kunnen helpen.' 

De kinderen van OBS De Wending in Roosendaal en de St. Jozefschool in Moordrecht zijn de eerste n die de McAfee-medewerkers mogen ontvangen en weten binnenkort alles over veilig internetten. Uiteraard blijft het niet alleen bij die ene dag. Ouders of leerkrachten van andere scholen die het beste met kinderen of leerlingen voor hebben, kunnen ook na deze datum bij McAfee een verzoek indienen voor een les over veilig gebruik van internet. Daarvoor kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar onlinesafety@mcafee.com. Er wordt dan snel contact opgenomen om een datum te plannen.

De schoolbezoeken maken deel uit van McAfee Cares - Online Safety For Kids, een wereldwijd onderwijsinitiatief waarbij vrijwilligers schoolgaande kinderen en hun ouders voorlichting geven over veilig en sociaal gebruik van internet. Online Safety For Kids werkt volgens het principe ‘eerst denken, dan doen’, gebaseerd op de campagne ‘STOP. THINK. CONNECT.’ Uit de Verenigde Staten. Deze campagne, gericht op bewustwording van de gevaren online, is ontwikkeld door de STOP THINK. CONNECT. Messaging Convention, een samenwerkingsverband tussen de Anti-Phishing Working Group (APWG) en de de National Cyber Security Alliance (NCSA), twee organisaties waarvan McAfee medeoprichter is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed plan om kinderen voor te lichten. Misschien dat ouders via hun kinderen dan ook nog wat leren. Alleen jammer dat dit vanuit een bedrijf moet komen en de kans op sluikreclame redelijk groot is.

Ik zie echter meer voordeel in het opleiden van het leerlingenkorps. De gemiddelde leerkracht blinkt in mijn ogen niet uit op ICT gebied en al helemaal niet op het gebied van privacy en cybersecurity.

Zomaar een idee: voordat je een internet verbinding mag gebruiken een training en testje. Je mag ook niet zomaar met een auto de openbare weg op. Hoe beter je scoort, hoe meer vrijheid je krijgt op internet. En als je computer onderdeel wordt van een botnet, de ISP de mogelijkheid geven om je verbinding a) tijdelijk te beperken en b) je direct te helpen de problemen op te lossen. Wil je niet geholpen worden? Prima, dat is je eigen verantwoordelijkheid. Hou dan wel rekening met het risico om helemaal afgesloten te worden TOT je het probleem hebt opgelost.

Dit initiatief kadert in ons algemeen beleid om de wereld te beveiligenen en is natuurlijk wel gelinkt aan ons bedrijf, maar we proberen te focussen op de boodschap en niet op het merk voor de kinderen. Ik vind je voorstel rond een 'Internet rijbewijs' heel interessant en dit is een mooi politiek balletje voor de toekomst.

Wat fijn toch dat nu het zo slecht gaat met de sector dat een bedrijf als McAfee zich geheel belangeloos inzet voor de veiligheid van ons kroost.

Ja lieve kleine kijkbuiskindertjes, Veilig internetten kan alleen maar met McAfee Virus protect, en McAfee, spam protect, want het internet is zonder ons zo gevaarlijk !
Als papa nu even snel pegels overmaakt op onze bankrekening komt het allemaal goed.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-02T13:18:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.