Managed hosting door True

BT test encryptie via kwantumdistributie

 

Encryptie

BT, Toshiba Research Europe, Adva Optical Networking en het National Physical Laboratory (NPL) in Engeland kondigen een eerste succesvolle proef aan met codes die via kwantumdistributietechnologieën over een ‘live’ glasvezelnetwerk zijn verzonden. 'Dit is het begin van uitgebreider onderzoek naar kwantumcodetechnologie dat leidt tot een verbeterde beveiliging van netwerken', stellen de onderzoekers.

De technologie zorgt voor gecodeerde sleutels tussen twee gebruikers die beveiligd worden door kwantummechanica. 'Dit zorgt voor extra beveiliging van de sleutels, naast de bestaande bescherming waar banken en creditcardbedrijven gebruik van maken', aldus de betrokkenen.

In een persbericht over de eerste uitkomsten schrijven de onderzoekers: 'Kwantummechanica identificeert elke poging om sleutels te onderscheppen, doordat afwijkingen kunnen worden gedetecteerd. Als een afwijking opgemerkt is, dan wordt de ‘transactie’ afgebroken en automatisch een nieuwe sleutel verzonden. Omdat het systeem per seconde meerdere kwantumsleutels verzendt, wordt de veiligheid van het glasvezelnetwerk constant bewaakt en worden pogingen om het signaal af te tappen direct geïdentificeerd.'

Beveiliging

Volgens de onderzoekers maakt de test de weg vrij voor verder onderzoek naar praktische beveiligingstoepassingen van deze technologie. De test is uitgevoerd met behulp van kwantumapparatuur van Toshiba en gemeten en geëvalueerd door de Quantum Detection Group van NPL (National Physical Laboratory). Hierbij is gebruik gemaakt van encryptie-apparatuur van Adva Optical Networking en BT’s glasvezelverbinding tussen Adastral Park, waar het technologieonderzoek van BT plaatsvindt, en een andere vestiging van het bedrijf in Ipswich.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5067240). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×