IT Talent College strikt hacker Captain Crunch

Voor de tweede editie van het IT Talent College heeft organisator Conjugo John Thomas Draper gestrikt, beter bekend als de legendarische hacker Captain Crunch. Deze excentrieke computerprogrammeur is voor veel it-securitystudenten een waar idool. De opnameavond vindt plaats op 18 mei 2015 en is toegankelijk voor it-studenten. Naast Captain Crunch geeft Jornt van der Wiel, securityonderzoeker van Kaspersky Lab, een inhoudelijke presentatie over het Carbanak-onderzoek naar de grootste digitale bankroof ooit gepleegd.

Captain Crunch is bekend van de hackersgroep Phone Phreaks. In zijn voordracht op 18 mei aanstaande bespreekt hij drie verschillende onderwerpen. Zo legt hij uit hoe phone phreaking toentertijd in zijn werk ging, wat hij op het gebied van software development heeft bewerkstelligd en wat zijn visie is over verschillende trends die nu spelen in zijn vak. Studenten krijgen aan het eind van zijn presentatie de kans om vragen te stellen aan Captain Crunch.

Carbanak

In zo’n twee uur tijd wisten de Carbanak-cybercriminelen tot maar liefst één miljard dollar te stelen van wereldwijde financiële instellingen. Kaspersky Lab heeft samen met andere autoriteiten uit verschillende landen onderzoek gedaan naar hoe deze grootste digitale bankroof heeft kunnen plaatsvinden. In zijn presentatie gaat Jornt van der Wiel in op hoe deze bende te werk ging, wat ze ermee bereikten en andere zaken die uit Kaspersky Lab’s onderzoek naar voren kwamen.

Bij de eerste editie van IT Talent College kwamen  tweehonderd it-studenten naar Utrecht om twee inspirerende colleges bij te wonen over Game Art. Destiny’s lead concept artist Jesse van Dijk benadrukte in zijn presentatie dat game-ontwikkeling een kunst is en dat het belangrijk is dat studenten geïnspireerd worden en hun dromen waar maken.

Aanmelden

It-studenten kunnen zich inschrijven voor de opnames van IT Talent College Security op maandagavond 18 mei aanstaande in Utrecht. Toegangskaarten kosten 9,99 euro en zijn verkrijgbaar op de website van IT Talent College.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-08T13:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.