VOC Capital Partners stapt in WePrevent

Dit artikel delen:
Cybercrime

VOC Capital Partners, het investeringsfonds van onder meer Han de Groot en Pieter Schoen, neemt een groot, niet nader omschreven belang in live camerabewaker WePrevent. Het Amsterdamse bedrijf levert live camerabewaking via internet. In videobewaking getrainde bewakers houden via internetcamera’s objecten in de gaten en informeren in geval van incidenten de politie met live camerabeelden zodat er snel kan worden ingegrepen.

WePrevent levert vanaf een vast bedrag per maand een persoonlijke bewaker die via internet met behulp van beveiligingscamera’s huizen en kantoren bewaakt, en inbraak en vandalisme voorkomt. Het bedrijf maakt gebruik van een beveiligde internetconnectie tussen de camera’s van het object en zijn meldkamer in Europese landen met lage uurlonen en een moderne internetinfrastructuur.

De in videobewaking getrainde bewakers houden een huis of kantoor gedurende de uren die een klant afneemt in de gaten. Zij worden ondersteund door intelligente software waarmee inbraak en vandalisme in een vroeg stadium valt te herkennen en te voorkomen. Ingeval van een incident reageert de persoonlijke bewaker volgens het overeengekomen protocol, bijvoorbeeld door een sirene aan te zetten en de politie te voorzien van live camerabeelden.  

Met de WePrevent-app kan een klant live meekijken en zijn logboek inzien dat een overzicht geeft van alle gebeurtenissen die opgemerkt worden. Daarnaast kan een klant de bewakingsdienst op ieder gewenst moment in- en uitschakelen en hiermee zijn beveiligingskosten zelf bepalen. Bedrijven kunnen met de dienst ook hun vals alarmmeldingen verminderen en hierdoor kosten besparen.

Investeerder én klant

Han de Groot, investeerder in WePrevent: ‘Ik had overal internetcamera’s rondom mijn huis hangen, maar liep tegen het probleem aan: wie houdt ze in de gaten en onderneemt actie als ik lig te slapen of van huis ben. Het nadeel van een klassiek alarmsysteem is dat je te laat bent als het afgaat. Ik ben toen op zoek gegaan naar een bedrijf dat in videobewaking getrainde beveiligers kon leveren om via mijn camera’s mee te kijken. Beveiligers kun je uiteraard inhuren, maar ik wilde geen mannen rondom mijn huis hebben lopen en de kosten ervan zijn onnodig hoog. Als internetondernemer zocht ik iets slimmers; toen WePrevent gevonden, en inmiddels naast klant ook investeerder geworden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-17T10:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.