RedSocks verhuist naar groter kantoor

Dit artikel delen:

Cyber security-specialist RedSocks verhuist eind mei 2016 naar een groter pand. Het gaat om een locatie aan de Laan van NOI in Den Haag waar ook het veiligheidscluster The Hague Security Delta is gevestigd. RedSocks groeide de afgelopen twee jaar van vijf naar vijftig man en werd daarmee een maatje te groot voor de locatie aan de Regulusweg in Den Haag.

Ook opent het bedrijf partnerkantoren in Japan, China en enkele Europese landen. RedSocks-directeur Floris van den Broek meldt aan Computable dat er ook nieuwe investeerders zijn verbonden aan de Haagse beveiligingsspecialist. Het zou gaan om een bedrag van enkele miljoenen euro's. Namen van de geldschieters worden niet genoemd.

Volgens Van den Broek zijn er ook gesprekken met Amerikaanse investeerders, maar is de leiding tot nu toe terughoudend met het aantrekken van geldschieters uit de VS. 'Een deel van onze klanten kiest juist specifiek voor een Europese security-specialist omdat die geen banden heeft met de VS en diens overheid', licht Van den Broek toe.

RedSocks tekende ook een aantal nieuwe klanten op. Het gaat onder meer om een grote Chinese klant waarvan de naam niet mag worden genoemd. 'Het gaat om een high-tech componentenleverancier voor mobiele apparatuur', vertelt Van den Broek. Hij deelt verder dat zijn bedrijf zaken doet met verschillende banken, 'maar die willen daar niet mee naar buiten treden.' Alleen de Turkse Anadolu bank maakt geen geheim van de samenwerking met RedSocks. Andere klanten zijn Airmiles en een aantal ziekenhuizen, waaronder Vlietland.

Splunk

RedSocks kondigt ook een samenwerking aan met Splunk een security information en event management (siem) platform dat wordt ingezet voor big-data analyse. Door het monitoren van het totale verkeer van een klant, geeft de appliance van RedSocks of de software (als deze virtueel is uitgevoerd informatie over het verkeer van een klant. Die kan door de Splunk-connectie heel makkelijk geanalyseerd worden.

Eind februari meldde 2016 meldde een aandeelhouder in een email dat RedSocks problemen had om openstaande rekeningen te betalen. Volgens Van den Broek is er nooit sprake geweest van financiële problemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-22T08:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.