TU Delft roemt Fox-IT-oprichter Ronald Prins

Dit artikel delen:

Technisch directeur en medeoprichter van cybersecurity-bedrijf Fox-IT, Ronald Prins, is door de de TU Delft benoemd tot 'Alumnus van het jaar 2016'. De prijs wordt sinds 2011 uitgereikt aan alumni die hun sporen hebben verdiend in de wereld van innovatie en onderzoek. Volgens de universiteit is Prins een inspirerend voorbeeld voor studenten en dragen zijn prestaties bij aan de studie- en carrièrkeuze van studenten.

Anka Mulder, lid van het College van Bestuur, reikte donderdag 2 juni 2016 de ‘Alumnus van het Jaar 2016’ award uit aan Prins. Tijdens die uitreiking roemde de universiteit Prins voor zijn baanbrekende werk in het bestrijden van cybercriminaliteit. 'Door als expert op te treden in de media geeft Prins techniek een gezicht bij het grote publiek. Hij is een schoolvoorbeeld van een man die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, zijn hart volgde en hiermee groot succes behaalde', aldus Mulder. 

Volgens de TU Delft is Prins een ambassadeur voor de universiteit en een grote inspiratiebron voor de huidige en toekomstige studenten. Hij krijgt een plek in de ‘Alumni Walk of Fame'.

1994

Prins studeerde in 1994 af aan de TU Delft waar hij Technische Wiskunde studeerde. Hij ging na zijn studie voor 4,5 jaar aan de slag bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

In 1999 richtte hij samen met mede TU Delft-alumnus en NFI-collega Menno van der Marel het bedrijf Fox-IT op. Dat richt zich op de beveiliging van overheden en bedrijven tegen cybercrime. Het groeide uit tot een belangrijke adviseur van de Nederlandse overheid. Fox-IT is in 2015 voor ruim 133 miljoen euro overgenomen door de Britse NCC Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T10:41:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.