Fox-IT verkocht aan Britse NCC Group

Dit artikel delen:

De Britse NCC Group neemt het Nederlandse it-beveiligingsbedrijf Fox-IT over voor ruim 133 miljoen euro. Het veel grotere NCC biedt Fox-IT de mogelijkheid internationaal te groeien met zijn digitale opsporingsdiensten. Bij NCC werken vijftienhonderd man, verspreid over dertig locaties in Europa, Noord-Amerika en Australië. Het bedrijf is gespecialiseerd in informatiebeveiliging, gericht op escrow, verificatie, advisering, webprestaties en domeindiensten. Fox-IT blijft onder eigen naam opereren met zijn eigen directie.

NCC Group kent drie divisies: NCC Group Escrow, NCC Group Assurance en NCC Group Domain Services. Het Britse bedrijf zegt de geavanceerde cyberbeveiligingstechnologieën en digitale opsporingsdiensten van Fox-IT te willen benutten om de groei te versnellen door beter in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar proactieve beveiligingen bij bedrijven en overheden.

Het Delftse bedrijf telt 220 beveiligingsexperts, werkt samen met partners in meer dan twintig landen en doet veel onderzoek voor de Nederlandse overheid. De Britten leggen ruim 133 miljoen euro voor Fox-IT op tafel, meer dan vier keer de omzet van de Nederlandse onderneming. Het Nederlandse bedrijf haalde vorig jaar een winst van een miljoen euro. De oprichters van Fox-IT, Menno van der Marel en Ronald Prins, en investeerder en voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer, krijgen vele miljoenen euro in ruil voor hun aandelen.

Vos

Prins, die meer op de voorgrond treedt, richtte samen met Van der Marel in 1999 Fox-IT Forensic IT Experts bv op: het naar eigen zeggen eerste digitale forensisch onderzoeksbureau in Nederland (met als logo: een vossenkopje met een loep). Beide heren werkten eerst bij het Gerechtelijk Laboratorium (tegenwoordig Nederlands Forensisch Instituut) in Rijswijk, waar ze computersystemen onderzochten op criminele sporen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-24T10:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.