Redsocks: € 2,7 mln. voor groei in buitenland

Dit artikel delen:

Cybersecurity-bedrijf RedSocks heeft 2,7 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde van private equity-investeerders. Dat geld wordt onder meer gestoken in productontwikkeling en marketing en moet bijdragen aan de uitbreiding van de activiteiten in het buitenland. Dat meldt het bedrijf in een bericht over de kapitaalinjectie.

Volgens directeur Floris van den Broek neemt de vraag naar oplossingen voor cyberbeveiliging in Europa en daarbuiten toe. 'De investering wordt gebruikt om vastere voet aan de grond te krijgen.' RedSocks beschikt over een kantoor in de VS, maar wil de buitenlandse activiteiten verder uitbreiden. Het bedrijf wordt ook vertegenwoordigd in Tokio.

Van den Broek noemt de namen van de investeerders niet, maar laat wel los dat één partij uit België komt. De stijgende vraag naar geavanceerde cybersecurity-oplossingen wordt volgens RedSocks ingegeven door het groeiende aantal dreigingen en Europese privacy wetgeving die aanstaande is. In Nederlandse is sinds 1 januari 2016 de Wet Meldplicht Datalekken van kracht.

De Nederlandse start-up groeit naar eigen zeggen zowel in Nederlandse, Europese en Aziatische markten, waaronder China en Japan.

'Geen financiële problemen'

Eind februari 2016 meldde een aandeelhouder in een e-mail dat RedSocks problemen had om openstaande rekeningen te betalen. Volgens Van den Broek is er nooit sprake geweest van financiële problemen.

'Dat bericht over geldzorgen sloeg nergens op. Ik vind het jammer dat dat bericht ons blijft achtervolgen. We kijken liever vooruit. De investering van 2,7 miljoen euro heeft niks te maken met krap bij kas zitten, het geld wordt geïnvesteerd in onze internationale groei.'

Data-analyse

Redsocks levert specialistische hardware en software die wordt ingezet tegen webdreigingen. De oplossingen bieden ook details over mogelijke eerdere lekken in het dataverkeer. De leverancier zegt dat het tot drie jaar terug dataverkeer kan analyseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-05T08:03:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.