KvK zoekt oplossingen via hackathon

Dit artikel delen:

De Kamer van Koophandel (KvK) organiseert een hackathon in Den Haag. Ruim driehonderd designers, ontwikkelaars, strategen en analisten gaan in september in WTC The Hague aan de slag met uitdagingen op gebied van onder meer cyberveiligheid, smart shopping en gezondheid. Zij maken kans op veertigduizend euro, verdeeld onder de teams met de beste oplossingen.

Op 2 en 3 september 2016 staat Den Haag in het teken van de KvK Hackathon. Teams worden uitgedaagd om binnen vierentwintig uur oplossingen (nieuwe tools) te ontwikkelen op basis van databronnen van onder meer het CBS, Young Creators en Google. Opdrachtgevers zijn Binnenstad Den Haag (smart shopping), The Hague Security Delta (cyberveiligheid), Royal FloraHolland (sierteelt) en het Zilveren Kruis (gezondheid). De hackathon-resultaten zijn volgens KvK bedoeld voor mkb'ers.

Jaap Docter, directeur dienstverlening Kamer van Koophandel, vertelt dat Den Haag een belangrijke proeftuin van innovatieve projecten is. ‘Het telt veel ict-specialisten en creatievelingen die wij graag met deze hackathon uitdagen om met oplossingen te komen voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Ons doel is dat bedrijven gezamenlijk de innovatieve oplossingen verder ontwikkelen tot concrete producten en diensten. Zo geven wij invulling aan ons speerpunt innovatiestimulering.’

Docter laat weten dat er naast het ‘hacken’ ook ruimte is voor ontspanning. Zo kunnen deelnemers meedoen aan activiteiten zoals longboarden en power yoga of sessies van sprekers bijwonen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-05T10:15:00.000Z Suzanne Martens