Staatssecretaris Dijkhoff bezoekt SOC KPN

Dit artikel delen:

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Klaas Dijkhoff, heeft donderdag 18 augustus 2016 een bezoek gebracht aan het security operation center (SOC) van KPN. Hij nam daar een kijkje achter de schermen en sprak met KPN-ceo Eelco Blok. Die is ook actief als co-voorzitter van de Cyber Security Raad, dat orgaan adviseert het kabinet over beveiliging op internet.

Bij de rondleiding in het security center was ook KPN's chief information security officer (ciso), Jaya Baloo, aanwezig. In een tweet noemde Dijkhoff het bezoek aan het security operations center (SOC) 'indrukwekkend'.

Tijdens het bezoek lichtten verschillende securityspecialisten hun werk toe. Vanuit het SOC worden 24 uur per dag firewalls beheerd, anti-DDoS-maatregelen genomen, security-incidenten opgespoord en vindt actieve monitoring en bewaking plaats van de Nederlandse ict-infrastructuur van KPN en haar klanten. Volgens KPN is hun security operations center (SOC) het grootste security center van Nederland.

Cyber Security Raad

KPN-ceo Eelco Blok is samen met Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), voorzitter van de Cyber Security Raad (CSR). Dat adviesorgaan geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het kabinet en ziet toe op de uitvoering van de Nationale Cybersecurity Strategie. De Raad is samengesteld uit vertegenwoordigers van publieke en private partijen.

Het richt zich op de bewustwording van cybersecurity onder bestuurders van bedrijven, onderzoek en opleidingen en internationale samenwerking rondom digitale veiligheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-19T11:03:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.