Ex-cyberchef Microsoft adviseert Redsocks over VS

Dit artikel delen:

Cybersecurityleverancier Redsocks Security heef het voormalig hoofd van Microsoft's Digital Crime Unit, David Finn, benoemd tot lid van de raad van advies. In die rol gaat Finn de start-up uit Den Haag adviseren over de groei van activiteiten in de Verenigde Staten. Hij moet de cybersecurityleverancier in contact brengen met potentiële klanten en zorgen voor publiciteit. Ook vertegenwoordigt hij het bedrijf wereldwijd.

Het gaat om een part-time functie die Finn naast zijn werk als chief operation officer van cybersecuritybedrijf AppEsteem uit Seattle vervult. Redsock-ceo Floris van den Broek reageert: 'Ik ben trots dat we zo'n autoriteit op gebied van cyber security in onze board hebben.' Van den Broek vertelt dat de eerste contacten tussen Finn en Redsocks stammen uit 2015 en dat hij hoopt die samenwerking verder uit te breiden. 'Zijn ervaring als hoofd van het Microsoft Cyber Security Center en binnen de Amerikaanse overheid en justitie zijn voor ons van grote waarde', aldus Van den Broek.

Finn is op dit moment het enige lid van de advisory board. 'Er lopen gesprekken met een hoogleraar en op termijn moet de raad uitgroeien tot een man of vier', vertelt Van den Broek aan Computable. De raad zal op termijn zo'n twee keer per maand fysiek samenkomen en daarnaast is er contact via telefoon en mail.

Voor zijn tijd bij Microsoft werkte Finn als assistent procureur-generaal voor het Zuidelijke District van New York. Daar vervolgde hij federale misdrijven in één van de drukste strafrechtgebieden in de Verenigde Staten. Ook heeft hij gewerkt als een advocaat bij het advocatenkantoor van Davis Polk en Wardwell in Washington D.C. Finn behaalde zijn Master (cum laude) aan de Harvard University Law School en zijn Bachelor in Government van de Harvard University (magna cum laude).

Kantoor in New York

Redsocks heeft op dit moment een kantoor in New York en ziet de VS als een belangrijke groeimarkt. Het bedrijf haalde in juli 2016 2,7 miljoen euro op voor groei in het buitenland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-08T14:07:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.