Gezocht: hackers voor kraken e-sleutel Van der Valk

Hotelketen test digitale slotensysteem tijdens hackathon

Dit artikel delen:
Hacking challenge

Hotelketen Van der Valk organiseert een hackathon. In samenwerking met de bedrijven Cyco Cybercrime en Computest nodigt Van der Valk op 17 maart hackers uit om in Hotel Zwolle het nieuwe digitale slotensysteem te kraken. Het horecafamiliebedrijf wil weten of het systeem veilig genoeg is en zegt open te staan voor adviezen ter verbetering.

Van der Valk wil stapsgewijs nieuwe ict-toepassingen inzetten, zoals online-kamerreserveringen (Valk Easy Check-in) en digitale kamersleutels (mobile key). Via de zogeheten Mobile Key-app kan de gast voor aankomst in het hotel al de digitale kamersleutel ontvangen. De uitgifte van de online-kamersleutels gebeurt met behulp van smartphone-apps en een bluetooth-functie.

In Hotel Zwolle worden deze voorzieningen nu getest. Tijdens de hackathon op 17 maart wil Van der Valk uitvinden of dit systeem te kraken en of te verbeteren is. Brenno de Winter, beveiligings- en privacyonderzoeker, is de dagvoorzitter tijdens het evenement.

Er zijn twee hoofdprijzen van elk vijfhonderd euro te verdienen. Een prijs voor de beste hack (of scenario van een realistische hack) en een prijs voor de beste verbetering om de privacybescherming of beveiliging vooruit te helpen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed dat van der Valk z'n verantwoordelijkheid neemt en dit zo organiseert om tot een zo veilig mogelijke oplossing te komen. Daar zouden best nog wat leveranciers een voorbeeld aan kunnen nemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-16T11:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.