Atos opent SOC met automatische respons

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos opent een nieuw security operations center (SOC). Deze nieuwe security-dienst combineert analytics en draait op Bullion-servers. Klanten kunnen met de nieuwe dienst volgens Atos securitygevaren voorspellen voordat deze plaatsvinden.

Het SOC is gebaseerd op big data analytics, machinaal leren-technologie en maakt ook gebruik van technologie van antivirusmaker McAfee. Het SOC ‘leert’ automatisch van eerdere aanvallen en reageert realtime op gevaren. De detectietijd is minder dan een minuut, terwijl bestaande oplossingen volgens Atos honderdnegentig dagen de tijd nodig hebben. Ook de reactie- en hersteltijd is afgenomen tot een paar minuten, terwijl dit eerdere enkele maanden was.

‘Door big data, security analytics en supercomputing te combineren, blijven onze klanten de cybercrimineel één stap voor’, claimt Pierre Barnabé, coo big data & security bij Atos.

Atos kent wereldwijd veertien SOC’s die vierentwintig uur bescherming bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-04T12:04:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.