Managed hosting door True

MobielSchadeMelden-app offline na datalek

 

autopech

De MobielSchadeMelden-app, die het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ict-bureau VIA in maart 2016 lanceerden, is uit de lucht gehaald na een melding van een ethische hacker over een datalek. Die constateerde afgelopen maandag dat het mogelijk is om via specifieke zoekopdrachten in Google een link te vinden naar schademeldingen.

Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS), die eigenaar is van de MobielSchademelden-app, heeft het lek direct gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de organisatie zijn er geen aanwijzingen dat het lek daadwerkelijk gebruikt is.

Stichting EPS en het Verbond van Verzekeraars melden dat ze privacy serieus nemen en diepgravend onderzoek doen naar de mogelijke risico’s van het datalek. De app is voorlopig uit de lucht gehaald, waardoor het niet meer mogelijk is om op deze manier toegang te krijgen tot de schademeldingen.

'Indien daar aanleiding voor is, worden gebruikers van de applicatie geïnformeerd over het datalek', meldt EPS.

Hoe werkt het?

Wanneer iemand schade meldt via MobielSchadeMelden, ontvangt hij een e-mail met daarin een link naar de melding. Afgelopen maandag is geconstateerd dat het mogelijk is links naar schademeldingen via zeer specifieke zoekopdrachten op Google te vinden.

De nieuwe MobielSchadeMelden-app van het Verbond van Verzekeraars, de Politie en het verkeerskundig ict-bureau VIA werd eind maart 2016 gelanceerd en moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om schade te kunnen melden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6174020). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.