Iam-specialist iWelcome groeit door in Europa

Connected Capital en Capnamic Ventures investeren in bedrijf

Dit artikel delen:
Stijging

iWelcome, aanbieder van identity & access management (iam) als cloudoplossing, wil uitbreiden in Europa. Daarvoor heeft het Amersfoortse ict-beveiligingsbedrijf extra kapitaal opgehaald bij het Duitse Capnamic Ventures en het Nederlandse Connected Capital. Ook de bestaande aandeelhouders zijn betrokken bij de nieuwe investeringsronde.

Het betreft een zogeheten Serie C-investering; iWelcome haalde eerder geld op in twee andere investeringsrondes. In 2016 stapte de Participatiemaatschappij Oost-Nederland in bij iWelcome (Serie B); in 2012 staken de investeerders Newion Investments en Filsa Capital geld in het bedrijf uit Amersfoort (Serie A).

Volgens een woordvoerder gaat het bij de Serie C-investering om 'vele miljoenen, maar geen paar miljoen en ook geen tientallen miljoenen'. iWelcome gebruikt de nieuwe investering voor de verdere uitrol van zijn zogeheten Consumer Identity Platform in Europa. Bedrijven gebruiken deze software om het zakendoen met hun klanten op een veilige manier te regelen. Het gaat met name om bedrijven die zich richten op consumenten. Klanten van iWelcome zijn onder meer Admiral Insurance, Quby (Toon-slimme meter), Helvetia, Aktion Mensch, NPO, PostNL, ThiemeMeulenhoff en Koninklijke Bibliotheek.

GDPR

Het software-as-a-service-platform van iWelcome biedt organisaties een volledig beeld van hun klanten, ook als consumenten zaken doen met meerdere merken of gebruik maken van meerdere kanalen. Het identificatie- en toegangsplatform kan bovendien verbinding maken met internet of things (iot)-toepassingen, zoals bij huishoudelijke apparaten en connected cars. Daarnaast is de software ingericht op de nieuwe Europese privacy-verordening GDPR (Nederlands: AVG), die over zes maanden in gaat.

'Wij willen voorop blijven lopen in de markt, door ons product te blijven ontwikkelen en uit te breiden. Ook gaan we focussen op aanwezigheid in alle belangrijke Europese markten, zoals de Duitssprekende landen, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk', vertelt Danny de Vreeze, algemeen directeur en oprichter van iWelcome.

Veel potentieel

'In de Europese markt zit nog veel groei. Daarom worden de verkoop en marketing flink opgeschaald. Innovatie blijft natuurlijk ook belangrijk, gezien de snelle ontwikkelingen in deze sector. Als nieuwe investeerders verwachten we een flinke waardestijging', zegt Jörg Binnenbrücker, managing partner bij Capnamic Ventures. Maar ook internationaal gezien wordt de identity & access management-markt gezien als potentieel interessant. Dat blijkt wel uit de recente overname van Gigya, een Israelisch-Amerikaanse concurrent van iWecome door SAP voor 350 miljoen dollar.

iWelcome startte in 2011 met zes man en is daardoor flink gegroeid. Het bedrijf nam in 2011 de clouddienstverlening van IGI Group over. Het verwacht in het eerste kwartaal van 2018 het honderdste personeelslid te kunnen verwelkomen. iWelcome heeft vestigingen in Duitsland, Engeland, Zwitserland en Frankrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-13T11:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.