Siemens sluit monsterverbond tegen hackers

Charter of Trust biedt tien actiepunten om it-beveiliging te versterken

Dit artikel delen:
Samenwerken

Siemens heeft met zeven industriepartners een verbond gesloten dat ten strijde trekt tegen cybercriminaliteit. Naast het elektronicaconcern hebben Airbus, Allianz, Daimler Group, IBM, NXP, SGS en Deutsche Telekom zich aangesloten. De acht concerns hebben een manifest opgesteld met tien actiepunten die moeten zorgen voor meer it-beveiliging.

De bedrijven sloten een pact op de recent gehouden Munich Security Conference (MSC); de MSC-organisatie heeft zich hier ook bij aangesloten. Zij vinden dat cybercriminaliteit uit de hand loopt en roepen op om door samenwerking te komen tot een betere bescherming van zowel it-bedrijfsmiddelen (bijvoorbeeld datacenters) als overige fysieke middelen, zoals fabrieken.

Siemens nam het initiatief voor een zogeheten Charter of Trust. Dit manifest bevat tien actiepunten om te zorgen voor meer cyberbeveiliging. De ondertekenaars vinden bijvoorbeeld dat er een onafhankelijke veiligheidscertificaat moet komen voor internet of things (IoT)-toepassingen die worden gebruikt bij bedrijfskritische infrastructuren en software.

Meer ciso's

Daarnaast vinden zij dat elk kabinet een afzonderlijk departement voor ict danwel ict-beveiliging moet hebben en elke organisatie een chief information security officers (ciso's). Ook roepen de bedrijven overheden en ciso's op om zich aan te sluiten bij hun pact en pleiten zij voor het delen van tools en kennis om tot een betere it-beveiliging te komen.

Verder zijn zij voorstander van duidelijke IoT-standaarden en - regelgeving op het gebied van security. Bijvoorbeeld rond het ontstaan van gevaarlijke situaties waarbij autonoom rijdende auto's of robots betrokken zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T13:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.