AIVD en TU Delft werken samen aan cyberbeveiliging

Dit artikel delen:
cybersecurity

De inlichtingendienst AIVD en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) gaan een samenwerken aan op het gebied van de digitale veiligheid. Een speciaal onderzoeksteam onderzoekt vanaf dit najaar hoe technologische innovaties kunnen bijdragen aan een betere bescherming tegen digitale dreiging.

De AIVD ziet die digitale dreiging als een van de grootste waar Nederland op dit moment mee te maken heeft. ‘Nederland is een hoogontwikkeld land en vormt daarom een aantrekkelijk doelwit voor digitale spionage, heimelijke politieke beïnvloeding en sabotage. Digitale veiligheid is essentieel voor het functioneren van onze maatschappij’, schrijft het op zijn website.

De inlichtingendienst is dan ook van mening dat de ontwikkelingen op het gebied van cybercrime zo snel gaan, dat hier innovatieve oplossingen voor moeten komen. En aangezien de digitale dreigingen zo complex zijn, is de AIVD van mening dat samenwerking hiervoor cruciaal is. Hiervoor gaat het een samenwerking aan met de TU Delft.

De universiteit gaat in de komende maanden een onderzoeksteam samenstellen. Dat team gaat in het najaar van 2018 in samenwerking met de AIVD onderzoeken hoe technologische innovaties kunnen helpen om Nederland beter te beschermen tegen cybercriminelen. Met dit samenwerkingsverband combineert de AIVD zijn kennis met die van de wetenschap om Nederland digitaal veilig te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-07T09:49:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.