Robots en KPN-ciso spreken in Jaarbeurs

Computable vult bomvol sprekersprogramma tijdens Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo

Dit artikel delen:

Infosecurity 2017 (archief).

Hoe wordt de Johan Cruijff Arena het slimste stadion ter wereld in 2020? Wat houdt een digitaal gedreven luchthaven in? Hoe breng je robots taalbegrip bij? Dat is een greep uit de vele vragen die aan bod komen tijdens de ict-beurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo op 31 oktober en 1 november 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Computable biedt tijdens Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo een onafhankelijk en vakinhoudelijk sprekersprogramma van hoog niveau aan. Naast de beursvloer, waar ruim 150 exposanten hun oplossingen voor ict-beveiliging, cloud- en datadiensten tonen, is dat sprekersprogramma een mooie reden om naar Utrecht te komen. 

Een voorbeeld is de presentatie over de ambitie van de Johan Cruijff Arena om in 2020 het slimste stadion ter wereld te worden. Martijn van Deursen, directeur technologie van ict-partner Anylinq, vertelt waar op technologisch vlak rekening mee wordt gehouden.

Het stadion beschouwt (big) data en het toepassen en analyseren van gegevens als een belangrijke drijfveer om de ambitie om het slimste stadion ter wereld te worden waar te maken. De spreker gaat in op diverse technologische hoogstandjes die in de Arena worden ingezet zoals een 5G-infrastructuur, 12K-videostreams en razendsnelle verbindingen.

Seminars

Keynote-spreker Jaya Baloo, ciso KPN.

Op het programma staan onder meer de keynote: Everything is quantum van Jaya Baloo, chief information security officer (ciso) bij KPN. Zij praat u bij over beveiliging in een tijd van quantumcomputing.

De chief digital officer (cdo) van Schiphol Groep, Henk Jan Gerzee, geeft een presentatie over het 'digital airport'- programma. Hoogleraar Computationele lexicologie aan de VU, Piek Vossen, gaat in op taalbegrip van robots. In een presentatie met live demo laat hij resultaten van wetenschappelijk onderzoek zien. Hij toont een robot die menselijke taal kan interpreteren. Zijn sessie: Communiceren met een imperfecte robot is een aanrader. 

Security

Vanzelfsprekend is er aandacht voor security. Zo vertelt Niels Schweisshelm, ict-beveiligingsexpert voor KLM, over zijn activiteiten als ethisch hacker en ervaren pen-tester. Hij deelt op persoonlijke titel hoe hij kwetsbaarheden blootlegt en gaat in op een aantal relevante reconnaissance-technieken. Ook wordt het belang van DNS sub-domain enumeration besproken. Daarbij gaat het om de beveiliging van online domeinen. Schweisshelm vertelt bovendien over bug bounty-activiteiten en responsible disclosure.

Ook komen er in de theaters onderwerpen als quantumcomputing aan bod. Surfsara-directeur Anwar Osseyran presenteert de sessie: Supercomputing voor iedereen en securityexpert Don Eijnhoven opent zijn dossier over Rusland en cyber warfare

Schrijf je nu in voor de Computable-sessies van het onafhankelijke sprekersprogramma. Kies voor 'Programma' en scrol vervolgens in de de tab ‘filteren op de theater’ voor theater 13,14,15 en 16 ‘Powered by Computable.’

Gratis toegang

Infosecurity.nl is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 150 exposanten en meer dan honderd vakinhoudelijke sessies bent u met één event op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control en privacy, governance & risk management. Registreer nu voor een gratis ticket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-05T09:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.