Hanzehogeschool 'hackt' gemeente Groningen

Dit artikel delen:

Speciaal ingerichte gemeenteservers van de gemeente Groningen zijn deze week het doelwit van hackende studenten van de Hanzehogeschool. Dit, om de bewustwording bij gemeentemedewerkers te vergroten. Een en ander vindt plaats in het kader van de Cyber Security Week.

De hack werd gedaan door studenten van de leergang Cybersecurity van IT Academy Noord-Nederland. Op maandag 1 oktober streden twee teams tegen elkaar tijdens een ‘Capture the Flag’. Securitybureau Warpnet bedacht een simulatie, waarin zich een aantal servers bevonden die de deelnemers konden hacken. Elke server bevatte één of meerdere ‘vlaggen’ die veroverd konden worden door op deze server in te breken. Tijdens deze ‘Capture the Flag’ streden twee teams tegen elkaar om beveiligingslekken te vinden en om zoveel mogelijk vlaggen te veroveren. De opgezette simulatie voor de studenten bevatte kwetsbaarheden die uit eerdere pentests naar voren zijn gekomen.

Week van de Cyber Security in Groningen

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2018

Infosecurity.nl is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 150 exposanten en meer dan 100 vakinhoudelijke sessies bent u met één event op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control en privacy, governance & risk management.Registreer nu voor een gratis ticket.

‘Capture the Flag’ valt in de week van de Cyber Security van de gemeente Groningen. Van 1 tot en met 5 oktober organiseert de gemeente voor de medewerkers allerlei activiteiten gericht op informatieveiligheid. Tijdens het onderdeel ‘Capture the Flag’ van de nieuwe leergang Cybersecurity van de IT Academy, konden de medewerkers van de gemeente Groningen hackers in de praktijk aan het werk zien en hen direct vragen stellen.

Tekort aan cybersecurityspecialisten

IT Academy Noord-Nederland is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en zet zich in voor een krachtige ict-arbeidsmarkt in het Noorden van ons land door middel van onderwijs en onderzoek. Recent startte de IT Academy met de minor Cybersecurity om in te spelen op de dringende vraag naar cybersecurityspecialisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T08:00:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.