Blackberry lijft Cylance in voor 1,4 miljard dollar

Dit artikel delen:
Puzzel

Het Canadese Blackberry gaat de Amerikaanse beveiliger Cylance overnemen. Naast security houdt het bedrijf zich ook met kunstmatige intelligentie bezig. Blackberry betaalt 1,4 miljard dollar voor de onderneming.

Cylance gebruikt ai, algoritmes en machine learning om beveiligingssoftware te verbeteren en deze in staat te stellen om bekende en onbekende bedreigingen te voorspellen en te voorkomen. Het bedrijf werd in 2012 opgericht en heeft naar eigen zeggen zo’n 3.500 klanten, waaronder twintig procent van de Fortune 500-lijst.

‘Cylance leiderschap in ai en cybersecurity zal onmiddellijk onze hele portfolio aanvullen, vooral in unified endpoint management (uem) en besturingssysteem QNX’, zo zegt ceo John Chen van Blackberry. De topman verwacht ook synergieën bij Blackberry Spark, het communicatieplatform van Blackberry waarvan onder meer zelfrijdende auto’s en industriële uitrusting in de toekomst moeten gaan gebruikmaken. Ook QNX wordt door Blackberry naar voor geschoven als besturingssysteem voor autonome voertuigen.

De overname, die nog door de mededingingsautoriteiten moet goedgekeurd worden, zal naar verwachting voor februari volgend jaar rond zijn, dat is het einde van Blackberry’s boekjaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-16T14:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.