SecurityMatters bouwt expertisecentrum ot-monitoring

Eindhovense scale-up gaat extra mensen werven en trainen in operational technology

Dit artikel delen:

De Eindhovense leverancier van netwerkmonitoring van operationele technologie (ot) SecurityMatters, bouwt zijn vestiging uit tot expertisecentrum op dit vlak. Het bedrijf komt in handen van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf ForeScout, dat veel budget beschikbaar stelt voor dit centrum. Dat vertelt ceo en medeoprichter Damiano Bolzoni aan Computable.

Begin november kwam naar buiten dat SecurityMatters voor 113 miljoen dollar wordt overgenomen door ForeScout, een leverancier van beveiligingsproducten voor it-netwerken en IoT-apparatuur. Die wil met de overname zijn productportfolio uitbreiden met ot-monitoring en daarnaast zijn klantenbestand in Europa vergroten.

Bij SecurityMatters werken 85 mensen, waarvan vijftig in Eindhoven, twintig in de VS en enkele op afstand elders in Europa. In Eindhoven vindt de productontwikkeling en de klantenondersteuning plaats. Bij ForeScout werken ongeveer duizend mensen. Het bedrijf, met hoofdhoofdkantoor in San Jose Californië, heeft een notering aan techbeurs Nasdaq.

Kenniscentrum

"De komende tijd verdubbelt ForeScout het budget voor onder meer onderzoek en ontwikkeling."

De Amerikanen hebben grootse plannen met de vestiging in Eindhoven, vertelt Bolzoni. Het idee is om er een hoogwaardig kenniscentrum voor monitoring en beveiliging van operational technology van te maken. ‘De komende tijd verdubbelt ForeScout het budget voor onder meer onderzoek en ontwikkeling. Een deel daarvan is beschikbaar voor ons in Eindhoven. We gaan extra mensen werven en trainen in ot. Veel van hen zullen uit de regio komen. Er is hier veel aanbod van studenten. We werken nu al samen met de technische universiteiten van Eindhoven, Twente en Delft.'

Bolzoni richtte SecurityMatters met twee compagnons op in 2009, aan het eind van zijn onderzoeksdoctoraat (PhD) aan de Universiteit Twente. Het bedrijf was lange tijd een van de weinige bedrijven die zich toelegden op de monitoring van operationele systemen, vertelt Bolzoni. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om gebouwautomatisering, liften, airconditioning, maar ook om de fysieke systemen in datacenters, energiecentrales en drinkwatervoorzieningen. Een van de klanten van het bedrijf is Rabobank.

Lees hier het volledige interview met Bolzoni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-23T11:45:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.