Nederland scoort beter in cybersecurity dan België

Dit artikel delen:
België en Nederland

Nederland heeft zijn zaakjes inzake cybersecurity net iets beter voor mekaar dan België, maar de absolute nummer één is Japan. Dat blijkt uit een onderzoek van zestig landen door het Britse onderzoeksbureau Comparitech.

Comparitech stelde zeven criteria op om de landen met elkaar te vergelijken. Het ging onder meer om het aantal mobieltjes die geïnfecteerd zijn met malware, het percentages computers met malware, het aantal financiële malware-aanvallen, welke wetgeving er is rond cybercrime en hoe goed een land is voorbereid.

Voor elk criterium kregen de landen een bepaalde score, daarvan werd dan een algemeen gemiddelde berekend. Het land dat het laagste scoort in de test is Algerije. Hun wetgeving is het minst adequaat om met cybercrime om te gaan en ze scoorden het hoogst op het percentage computers die met malware zijn besmet. Ook in mobiele malware en voorbereidheid scoorde Algerije slecht. Andere landen die belabberd scoorden waren Indonesië, Vietnam, Tanzania en Oezbekistan.

Sommige landen scoorden hoog op een bepaalde categorie, maar konden dat in andere categorieën rechtzetten. Zo was Duitsland bijvoorbeeld nummer één in financiële malware en China het land waar de meeste telnet-aanvallen vandaan komen.

De drie veiligste landen waren Canada, Frankrijk en, als nummer één, Japan. Nederland staat op de negende plaats, België volgt op dertien.

Elk land heeft zijn sterke en zwakke punten, maar in het algemeen is er nog heel wat ruimte voor verbetering, zegt Comparitech. In veel landen is er dan ook nog een lange weg af te leggen naar meer cybersecurity. Voor veel landen en regeringen blijft het ook een uitdaging om de cybercriminelen voor te blijven als ze hun strategie verschuiven naar nieuwe terreinen zoals bijvoorbeeld cryptominers.

Bekijk hier de volledige ranking van Comparitech.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2019

Infosecurity.be is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Belgische vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 130 exposanten en meer dan honderd vakinhoudelijke seminaries richt het evenement zich op ontwikkelingen binnen cybersecurity, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control, privacy, governance & risk management, artificial intelligence, blockchain en internet of things. Registreer nu voor een gratis ticket. We verwelkomen u graag op 20 & 21 maart in Brussels Expo!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-08T09:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.