Uitkomst onderzoek C2000 twee maanden uitgesteld

Dit artikel delen:
ambulance

De uitkomsten van beveiligingsonderzoeken naar het vernieuwde meldkamersysteem voor hulpdiensten C2000 lopen vertraging op. Minister Grapperhaus (J&V) beloofde eerder om begin februari 2019 met een update te komen. Dat wordt nu april 2019, omdat er meer technisch onderzoek nodig is.

Dat meldt vakblad voor missiekritische communicatie Verbinding. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister dat in de afgelopen weken zowel de security-audit van Xebia als het advies van Nationaal Bureau Verbindingsbeveiliging (NBV) van de AIVD zijn opgeleverd.

Grapperhaus: ‘Naar aanleiding van enkele van de aanbevelingen uit de security-audit van Xebia laat ik nog verdiepend technisch onderzoek uitvoeren. Het is noodzakelijk om ook over de uitkomsten van dit verdiepend technisch onderzoek te beschikken om uw Kamer goed te kunnen informeren.’

De minister belooft tot die tijd geen ‘onomkeerbare stappen’ te zetten. ‘Ik zal uw Kamer begin april de toegezegde brief sturen waarbij ik het totaal aan uitkomsten van de adviezen en onderzoeken zal betrekken.’

Overleg Veiligheid en Crisisbeheersing

Grapperhaus had tijdens het Algemeen Overleg Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing van 19 december 2018 toegezegd in de eerste zes weken van dit jaar een brief aan de Tweede Kamer te zenden over beveiligingsonderzoeken naar C2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi na de aankomende verkiezingen. Valt verder helemaal niet op of zo.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-12T10:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.