NCSC: vpn garandeert geen veiligheid

Dit artikel delen:

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) - onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid - meent dat nog veel organisaties kwetsbaar zijn doordat vpn-software niet tijdig is bijgewerkt. Niettemin ziet het dat het aantal geïdentificeerde, kwetsbare pulse secure- en fortigate-systemen binnen Nederland de afgelopen maand is afgenomen.

Het NCSC adviseert organisaties om de vpn-software te voorzien van de laatste beveiligingsupdates. Mocht dat niet zijn gebeurd, dan is er een groot risico dat de vpn-software al is gecompromitteerd. In dat geval is het nodig alle vpn-accounts te verwijderen en opnieuw aan te maken met nieuwe wachtwoorden en bij voorkeur nieuwe gebruikersnamen. Overweeg dan meteen het gebruik van multifactor-authenticatie.

Controleer de logboeken op sporen van misbruik; aanvullend digitaal onderzoek kan tekenen van compromitatie aan het licht brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-23T11:10:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.