Onderzoek naar bewustwording it-beveiliging

Dit artikel delen:
Marktonderzoek

Advies- en trainingsbureau Brooklyn Partners, Erasmus Universiteit Rotterdam en Computable voeren een kort onderzoek uit naar de bewustwording voor it-beveiliging binnen organisaties. Meedoen aan de Security Awareness Check neemt slechts een paar minuten in beslag. We maken de resultaten in december bekend.

De Security Awareness Check is een kort onderzoek van circa drie à vier minuten. Aan de orde komt hoe Nederlandse organisaties security awareness inzetten als human firewall, en hoe beïnvloeders en security-experts tegen actuele security awareness-uitdagingen aankijken.

Volgens sommige experts is security awareness een ondergeschoven kind in relatie tot de aandacht voor technologie. Zo onderschatten bedrijven nog steeds het gevaar van gijzelsoftware en denken ze vaak dat 'alleen anderen' worden aangevallen. Vooral het midden- en kleinbedrijf is slachtoffer, concludeert de NOS vandaag na een rondvraag onder beveiligingsonderzoekers, verzekeraars en brancheorganisatie MKB-Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-28T11:56:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.