Onderzoek naar bewustwording it-beveiliging

Dit artikel delen:
Marktonderzoek

Advies- en trainingsbureau Brooklyn Partners, Erasmus Universiteit Rotterdam en Computable voeren een kort onderzoek uit naar de bewustwording voor it-beveiliging binnen organisaties. Meedoen aan de Security Awareness Check neemt slechts een paar minuten in beslag. We maken de resultaten in december bekend.

De Security Awareness Check is een kort onderzoek van circa drie à vier minuten. Aan de orde komt hoe Nederlandse organisaties security awareness inzetten als human firewall, en hoe beïnvloeders en security-experts tegen actuele security awareness-uitdagingen aankijken.

Volgens sommige experts is security awareness een ondergeschoven kind in relatie tot de aandacht voor technologie. Zo onderschatten bedrijven nog steeds het gevaar van gijzelsoftware en denken ze vaak dat 'alleen anderen' worden aangevallen. Vooral het midden- en kleinbedrijf is slachtoffer, concludeert de NOS vandaag na een rondvraag onder beveiligingsonderzoekers, verzekeraars en brancheorganisatie MKB-Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-28T11:56:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.