Pure Storage opent r&d-centrum in Praag

Dit artikel delen:
Hoofd Pure Storage r&d-centrum Praag

Dan Decasper gaat het nieuwe onderzoekscentrum leiden

De Amerikaanse storagespecialist Pure Storage heeft een nieuw onderzoekscentrum geopend in de Tsjechische hoofdstad Praag. Vanuit het Europese innovatiecentrum wil Pure Storage zijn time-to-market verder versnellen.

Het nieuwe innovatiecentrum zal geleid worden door Dan Decasper, General Manager van Pure1, het cloudplatform van het bedrijf. Tot nog toe bevonden alle engineering teams van Pure zich in de VS, schrijft hij op de bedrijfsblog. Die teams zullen nog verder aangevuld worden, maar voor het bedrijf was het ook tijd om een nieuwe hub te openen in Europa of Azië om zo dichter bij lokale klanten te kunnen staan. 

‘Pure is vooral een softwarebedrijf’, schrijft Decasper op de bedrijfsblog. ‘Er is systeemsoftware, denk aan datastructuren en algoritmes die data in microseconden kunnen opslaan en weer bovenhalen. Er is cloud-software, waarmee bijvoorbeeld een continue stroom van vijftig terabyte data per dag uit een IoT-systeem wordt opgeslagen, geïndexeerd en geanalyseerd. Er is ai en machine learning om al die data te kunnen helpen begrijpen. En is er infrastructuur- en systeemtestsoftware waarmee drie à vier keer sneller producten kunnen uitbrengen dan onze concurrenten.’

Uiteindelijk stelde Pure een long list op van verschillende steden: München, Barcelona, Warschau, Athene en Praag. Criteria waren onder meer het potentieel aanwezige personeel en het opleidingsniveau. Praag won finaal het pleit. Het bedrijf is overigens ook expliciet op zoek naar softwaredeskundigen in heel Europa die bereid zijn om in Praag te werken. ‘Pure Storage telt wereldwijd duizenden medewerkers en is altijd op zoek naar talent om nieuwe innovaties te bedenken’, zegt een woordvoerder. ‘Hoewel het bedrijf is opgericht in Silicon Valley, worden nieuwe ideeën voor innovatie aangedragen en ontwikkeld door talent uit de hele wereld. Een van de doelstellingen van het nieuwe r&d-center in Centraal-Europa is om talent aan te trekken uit heel Europa, met een frisse nieuwe blik en nieuwe ideeën over hoe Pure Storage zaken anders en beter kan aanpakken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-12T14:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.