Gevaren van mobiele opslag onderschat

Dit artikel delen:

It-managers onderschatten de gevaren van mobiele opslagapparatuur. De capaciteit daarvan is tegenwoordig aanzienlijk. Dit blijkt uit een onderzoek van Dynamic Markets in opdracht van LANDesk Software onder driehonderd it-managers in het Vereningd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Volgens 64 procent van de ondervraagde it-managers is een laptop het slechtst te beveiligen. Dit in tegenstelling tot een usb-sleutel (37 procent) of mp3-speler (14 procent). Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 37 procent van de it-managers vindt dat de beveiliging van de draagbare opslagappratuur binnen hun bedrijf goed is.

Het merendeel van de it-managers (60 procent) heeft geen idee hoeveel opslagapparaten op het netwerk wordt aangesloten en hoe die worden gebruikt. Meer dan de helft weet ook niet of de werknemers de bedrijfsregels volgen met betrekking tot het gebruik van opslagapparatuur.

Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek heeft LANDesk een rapport met aanbevelingen (whitepaper) uitgebracht. Daarin adviseert LANDesk dat bedrijven een it-gebruiksbeleid voor medewerkers moeten opstellen. Verder moeten die regels gehandhaafd worden middels geautomatiseerde mechanismen. LANDesk benadrukt dat zo’n bedrijfsbreed beveiligheidsbeleid uitgebreid moet worden om rekening te houden met mogelijk dataverlies door het gebruik mobiele opslagmiddelen.

Onderzoeksbureau Gartner meldde vorig jaar al dat het gebruik van draagbare opslagapparaten risico’s met zich mee brengt. Dat omvat infectie door virussen of het onbedoeld verspreiden van bedrijfsgeheimen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een manier om te zorgen dat verschillende gegevensdragers (zoals USB sticks) niet zomaar aan je computers kunnen hangen, is natuurlijk om dat te disablen of daar een userpolicy (zoals drivelock) op te zetten. :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-24T11:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.