Persoonlijke gegevens te koop bij Indiase offshoring

Dit artikel delen:

Een verslaggever van de Engelse krant The Sun heeft in India persoonlijke informatie over Britse burgers gekocht, indirect afkomstig van een offshoring-bedrijf. Voor vijfduizend dollar kreeg de verslaggever onder meer rekeningnummers, paspoortnummers en creditcardgegevens van duizenden Britten in handen.

Waarschijnlijk betreft het klantengegevens van banken als Barclays, the Woolwich, HSBC en Lloyds TSB. Deze zijn nu in contact met de Indiase en Britse politie, die naar aanleiding van het Sun-artikel een onderzoek instellen.

Kiran Karnik, hoofd van de National Association of Software and Service Companies (NASSC), doet het voorval af als een incident dat niet representatief is voor de stand van zaken in India. “Dat land hecht hoge waarde aan de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens,” verklaart hij tegenover persbureau AFP.

In India is in 2000 een zeer strenge wet aangenomen die diefstal van gegevens strafbaar maakt met hoge boetes en celstraffen van twee tot vijf jaar. Volgens Karnik nemen de betrokken bedrijven ook maatregelen om dit soort incidenten te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-24T16:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.