Hoffmann en KPN Security trekken banden aan

Dit artikel delen:
cyberveiligheid hacking hackers

Tijdens NLSecure[ID], het evenement van KPN Security, hebben Hoffmann en KPN Security hun nauwere samenwerking verder bezegeld met handtekeningen onder een overeenkomst. KPN Security waardeert vooral de reputatie van Hoffmann en diens kennis van de gemeentemarkt.

‘De uitkomsten van een pentest of forensisch onderzoek kunnen tevens terechtkomen bij burgemeesters en wethouders, de Rekenkamer, of de burgers. De juiste verwoording, conclusies en aanbevelingen en een discrete manier van werken zijn dan van cruciaal belang. Hoffmann kent dit speelveld en heeft zich bewezen in het publieke domein’, zegt Marcel van Oirschot, topman bij KPN Security.

De samenwerking heeft betrekking op het uitvoeren van pentesten en forensisch onderzoek. KPN Security-consultancy helpt de risico’s in kaart te brengen en zo stap voor stap de digitale weerbaarheid van bedrijven te vergroten en vervolgens een securitybeleid te ontwikkelen van reactief naar risico gebaseerd.

Zuivere balans

‘De inzet van Hoffmann voor pentesten borgt daarnaast ook een zuivere balans tussen de inrichting van de securityomgeving en de toetsing op deze inrichting. Ook bij levering van diensten uit perceel 1 en 2 door KPN wordt door deze samenwerking een objectieve toetsing gewaarborgd’, aldus Van Oirschot. Hij verwijst daarbij naar GGI Veilig Aanbesteding, dat drie percelen kent.

Martijn van de Beek, directeur van Hoffmann: ‘In KPN Security-consultancy vinden wij de ideale partner, met een zelfde visie op cybersecurity en cyberweerbaarheid en met veel kennis en ervaring in deze specifieke markt. Vanuit Hoffmann kunnen wij met onze pentesten kwetsbaarheden zichtbaar maken in systemen, in processen en bij de mensen die hiermee werken, waar KPN vervolgens meteen concreet toepasbare oplossingen kan bieden. Door deze samenwerking ontstaat een ijzersterke combinatie.’

Hoffmann gelooft in het daadwerkelijk testen. Het lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. In haar tests valt Hoffmann Cybersecurity de te testen it-systemen aan zoals een hacker dat ook zou doen met gebruikmaking van alle zwakheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-10T13:15:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.