NCSC roept op om Exim-mailserver te patchen

Veel organisaties hebben de patch van vorig jaar nog niet uitgevoerd

Dit artikel delen:

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt voor actieve misbruik van Exim-mailservers. De kwetsbaarheid werd vorig jaar verholpen, maar veel organisaties hebben nog niet gepatcht.

Exim is een zogeheten mail transfer agent (mta), software die op mailservers wordt gebruikt voor het transport en de aflevering van e-mailberichten. De software wordt wereldwijd veel gebruikt op Linux-servers, zoals Opensuse, Debian en Ubuntu.

Beveiligingsadvies

Een jaar geleden waarschuwden het NCSC, de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en de Canadese overheid voor actief misbruik van een kwetsbaarheid in Exim. Aanvallers kunnen via internet op afstand en zonder authenticatie de kwetsbaarheid misbruiken. Hierdoor kunnen ze willekeurige code laten uitvoeren op de server die Exim draait.

Hoewel er kort na de ontdekking een patch werd uitgebracht, blijken in Nederland nog veel ongepatchte Exim-installaties te zijn. Het NCSC adviseert organisaties om de Exim-installatie te controleren op het patchniveau en bij te werken volgens het beveiligingsadvies van vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ook daarom: Postfix

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-12T17:15:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.