Ivanti koppelt Neurons-platform met Splunk

Dit artikel delen:
Puzzel

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Ivanti gaat zijn Neurons-platform integreren in de Security Operations Suite van het eveneens Amerikaanse Splunk. Bedrijven kunnen hierdoor een autonome edge realiseren met verregaande automatisering.

Door de integratie van Neurons met de Splunk Suite wordt een automatische workflow mogelijk van het endpoint naar Splunk, onder meer het detecteren, monitoren en onderhouden van verschillende soorten eindpunten. Daardoor verloopt de threat-detectie, beveiliging en het onderhoud van de endpoints als vanzelf. Om dit mogelijk te maken, wordt gebruikgemaakt van gegevensanalyses en correlaties van Splunk Enterprise Security met Ivanti Unified Endpoint Manager. Meteen worden ook bijvoorbeeld automatisch tickets aangemaakt in Ivanti Service Manager. Die biedt ook dashboardvisualisaties om inzicht te krijgen in incidenten, problemen, taken, wijzigingsverzoeken en configuratie-items.  

Het aantal endpoints, edge-apparaten en remote personeel stijgt zo snel dat it-teams automatisering moeten toepassen om de boel nog behapbaar te houden, zegt Nayaki Nayyar, executive vice president en chief product officer van Ivanti. ‘Door het hyper-automated Ivanti Neurons platform te integreren met de Splunk Security Operations Suite, zetten we een grote stap in de richting van het realiseren van een echte autonome ‘edge’. Daarmee kunnen organisaties de snelheid en nauwkeurigheid verbeteren van de diensten die ze aan hun eindgebruikers leveren.’

Het Neurons platform werd vorige maand aangekondigd en verenigt Ivanti Neurons service management, endpoint management en beveiliging. Naast het verlagen van de kosten, risico's en complexiteit van het leveren van it-diensten, verbetert het platform tegelijkertijd de gebruikerservaring, zegt het bedrijf. De integratie van Neurons met Splunk is per direct beschikbaar voor bedrijven die voor beide oplossingen een licentie hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-04T16:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.