Ronald Prins maakt comeback met securitybedrijf

Medeoprichter van Fox-IT begint Hunt & Hackett voor datagedreven aanpak cybersecurity

Dit artikel delen:

De cybersecuritygemeenschap is weer een dienstverlener rijker. Deze week zag Hunt & Hackett het daglicht, een Haags bedrijf dat organisaties weerbaarder wil maken tegen digitale spionage en cybercrime. Een van de oprichters is Ronald Prins, die in 1999 Fox-IT begon en de afgelopen tijd bij de toetsingscommissie van de AIVD en MIVD werkte.

Het nieuwe it-beveiligingsadviesbureau probeert zich te onderscheiden met zijn datagedreven aanpak. ‘Om het hoofd te bieden aan dreigingen heb je vooruitstrevende technologie, meetbare data en een hackerscultuur voor innovatie nodig’, aldus medeoprichter Jurjen Harskamp.

De diensten van Hunt & Hackett variëren van operationele en tactische ontzorging, het detecteren van en ingrijpen bij cyberaanvallen, effectiviteitsmeting van de genomen maatregelen, tot en met de ondersteuning tijdens beveiligingsincidenten.

Valideren en afstemmen

Het bedrijf heeft data scientists in dienst die aan de hand van machine learning en kunstmatige intelligentie (ai) nieuwe typen cyberaanvallen herkennen. Bij hun adviezen houden ze rekening met diverse afwegingen bij de betreffende organisatie. De voorgestelde maatregelen worden doorlopend gevalideerd en het beleid wordt erop afgestemd. Dit toont de effectiviteit van de maatregelen en dus hoe goed de organisatie is beschermd, aldus het adviesbureau.

Het is de bedoeling dat de onderneming gaat samenwerken met universiteiten om samen met academische onderzoekers nieuwe technologie te ontwikkelen.

Prins en Harskamp waren mede-eigenaars van Fox-IT. Prins zette dit digitaal-forensisch bedrijf op in 1999, samen met Menno van der Marel. Hij vertrok er begin 2018, twee jaar nadat de onderneming werd overgenomen door de Britse NCC Group. Sindsdien is hij betrokken bij de Toetsingscommissie van inlichtingendiensten AIVD en MIVD. Harskamp verliet Fox-IT in oktober 2016 en werkte sindsdien voor enkele investeringsmaatschappijen voor startups.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-02T09:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.