Microsoft ontkent voorkeursbehandeling Claria

Dit artikel delen:

De software van Claria voldoet volgens Microsoft niet meer aan de kenmerken van spyware. De Windows-leverancier reageert hiermee op de ophef over de aangepaste instellingen voor Claria-software in Microsofts antispyware-product.

Microsoft verklaart dat bedrijven die als maker van spyware en adware in Microsoft Antispyware zijn opgenomen altijd kunnen vragen om herziening. Claria vroeg in januari van dit jaar een verandering van haar classificatie in het programma aan.

 

Microsoft vindt, na onderzoek, dat Claria niet meer voldoet aan de eisen om als maker van spyware en adware te worden geclassificeerd. Vergelijkbare producten van anderen worden, zo zegt Microsoft, ook niet als spyware geclassificeerd.

Het bedrijf zegt in de verklaring ook dat ze vinden dat computergebruikers de volledige controle over hun computer moeten kunnen behouden. Programma’s van Claria worden nog steeds door Microsoft gevonden. De gebruiker kan zelf dan kiezen of het programma op de computer blijft staan of niet. De standaard-optie staat nu echter op 'negeren', terwijl dat 'verwijderen' was.

Eerder meldde Computable al dat Microsoft in gesprek is met Claria over een eventuele overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-12T11:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.