Amsterdamse dataspeurder Zylab in Amerikaanse handen

Dit artikel delen:
Onderzoek

Zylab, een Amsterdams bedrijf dat zich toelegt op forensisch dataonderzoek, wordt overgenomen door branchegenoot Ipro uit Arizona. Voor de Amerikanen een mooie kans om voet op Europese bodem te krijgen en hun portfolio uit te breiden met analytics op basis van kunstmatige intelligentie.

Zylab biedt sinds 1983 software waarmee organisaties ongeoorloofd gebruik van data, informatie en wachtwoorden opsporen. In het jargon heet dit e-discovery. Wereldwijd zetten bedrijven, advocatenkantoren en overheden de technologie in om onwettig gedrag bloot te leggen, bijvoorbeeld in het kader van governance- en fraudeonderzoek en civiel recht.

Door strengere wetgeving en de exploderende hoeveelheid data, is dit proces de afgelopen jaren almaar complexer geworden. Om hiermee om te gaan, zet Zylab tegenwoordig kunstmatige intelligentie (ai) in.

Kunstmatige intelligentie

De inzet van ai was een belangrijke reden voor Ipro om het Amsterdamse bedrijf in te lijven. 'Bedrijven, advocatenkantoren en overheden worstelen met de continue groei van ongestructureerde data', zegt Ipro-directeur Dean Brown. 'Met de overname kunnen we een geïntegreerde oplossing aanbieden om de risico's en kosten die te maken hebben met de data-explosie, te managen. Onze oplossing stelt klanten in staat om kunstmatige intelligentie toe te passen om data beter te begrijpen, te onderzoeken en te beheren.'

Het is de bedoeling dat het merk Zylab in Europa blijft bestaan. Volgens het bedrijf blijft het een Nederlandse organisatie die de Europese regels voor dataprivacy, rechtsbevoegdheid en -soevereiniteit in acht neemt. Productontwikkeling en dienstverlening blijven plaatsvinden in het kantoor in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-09T10:03:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.