Brits Onfido opent kantoor in Amsterdam

Dit artikel delen:

Identiteitsverificatie-specialist Onfido krijgt een regionaal hoofdkantoor in Amsterdam. Het wordt de twaalfde buitenlandse vestiging van het bedrijf uit Londen. Vanuit Amsterdam gaan ze lokale klanten ondersteunen en nieuwe groei aanjagen.

Onfido levert diensten op het gebied van identiteitsverificatie en authenticatie. De onderneming verifieert de identiteit van een gebruiker met behulp van kunstmatige intelligentie. Daartoe wordt een pasfoto op een identiteitsbewijs vergeleken met de gezichtsbiometrie van de persoon in kwestie.

Het Britse bedrijf heeft al diverse klanten in Nederland, waaronder de financiële instellingen Bunq en Leaseplan Bank. Mobiliteitsspecialist Lynk & Co is de nieuwste aanwinst. Dit bedrijf biedt diverse abonnementen voor deelauto's en leaseauto's. Om fraude te voorkomen, worden gebruikers geverifieerd aan de hand van technologie van Onfido. Deze dienst is geïntegreerd in het aanmeldingssysteem van Lynk & Co.

Verdrievoudiging

"De Benelux is een groeiend broeinest van internationale fintech-activiteiten"

Onfido groeit hard in de Benelux. Naar eigen zeggen verdrievoudigde de omzet in het afgelopen jaar. 'De Benelux is een groeiend broeinest van internationale fintech-activiteiten die een robuuste identiteitsverificatie vereisen van de klant', meldt algemeen directeur Mike Tuchen van Onfido. 'Dit is een groeigebied voor ons.'

De Nederlandse vestiging wordt geleid door Michael van Gestel, die bij Onfido ook de functie 'global head of fraud' heeft. Hij vertelt dat identiteitsfraude toeneemt en is verergerd door corona. Uit eigen onderzoek blijkt dat het aantal pogingen tot identiteitsfraude 41 procent is toegenomen vergeleken met het jaar daarvoor. Hij verwacht dat deze trend verder toeneemt doordat steeds meer consumenten overstappen op digitale diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-11T16:40:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.